Ilija Cvitanović: Hrvati ostaju ustrajni u zastupanju svojih stavova!

Datum objave: 11.08.2019   Broj čitanja: 780
Bitno je u ovom trenutku odgovorno pristupiti uspostavi vlasti izbornih pobjednika konstitutivnih naroda u BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom, u dogovorenom roku od 30 dana, kazao je Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 i član Predsjedništva HNS-a.
Ilija Cvitanović: Hrvati ostaju ustrajni u zastupanju svojih stavova!- Kompromis oko ključnih političkih pitanja ide u prilog poštivanju pravne države, domovine tri konstitutivna i jednakopravna naroda. Potpisanim načelima urađeni su prvi koraci ka unutrašnjoj stabilizaciji kao preduvjetu za prosperitet i razvoj, te stabilnom napretku ka članstvu u Europskoj uniji - naglasio je Cvitanović.

 

Pozvao je na dosljedno poštivanje potpisanog sporazuma te pohvalio ulogu veleposlanika Lars-Gunnar Wigemarka, kao predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini, na iskazanim naporima prilikom približavanja stavova političkih lidera.

 

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović je istaknuo kako se njegova stranka zalaže za izmjenu Izbornog zakona u skladu s presudom Ustavnog suda BiH. U tome duhu pozdravlja što se i kroz potpisana načela pozvalo na implementaciju svih presuda i odluka domaćih i europskih sudova koji se odnose na Izborni zakon u našoj zemlji.

 

- Ostat ćemo ustrajni, zastupati svoje stavove, a posebno u procesu ustavnih promjena u kojima će hrvatski narod osigurati svoju punu jednakopravnost i suverenost s druga dva naroda i svim građanima na čitavom prostoru BiH - naglasio je Cvitanović za Avaz.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO