U Švicarskoj poginuo pripadnik legendarnih 'Tigrova'

Datum objave: 09.08.2019   Broj čitanja: 1826
U nesreći na gradilištu u švicarskom Erlenbachu u subotu u poslijepodnevnim satima poginuo je 52-godišnji radnik, priopćila je kantonska policija Zürich. Riječ je o Hrvatu Ivanu Kurešiću, javlja Fenix-magazin.
U Švicarskoj poginuo pripadnik legendarnih 'Tigrova'

 

Nesreća se dogodila ubrzo nakon 16 sati. 52-godišnjak se nalazio u kabini utovarivača s paletom mramornih ploča.

 

Vozio je sporo, ali se utovarivač iz zasad još nepoznatih razloga prevrnuo na lijevu stranu. 52-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede i poginuo na mjestu nesreće.

 

Na mjesto nesreće odmah su stigli djelatnici spasilačke službe iz bolnice Männedorf, kantonalne policije Zürich, lokalne policije Meilen-Herrliberg-Erlenbach, vatrogasne jedinice Erlenbach, ali i službe za hitne slučajeve.

 

Policija iz Züricha u suradnji s Državnim odvjetništvom See/Oberland istražuje točan tijek nesreće, stoji u policijskom priopćenju.

 

Bio je pripadnik Tigrova

 

Ivan Kurešić je iz sela Cirkvena kod Križevaca. U Domovinskom ratu je bio pripadnik 1. gardijske brigade “Tigrovi”, najelitnije i najbolje opremljene vojne jedinice Hrvatske vojske (HV). Njegovi kolege iz Tigrova su potreseni viješću o Ivanovoj smrti.

 

– Bio je moj kolega, prijatelj, susjed, pripadnik Tigrova od prvog dana u Domovinskom ratu. Odrasli smo zajedno i radili zajedno. Prošao je situacije u kojima je izbjegao smrt, izbjegao je i zarobljavanje u Kostajnici, a sad je poginuo radeći na gradilištu u tuđini. Svi smo zatečeni viješću o njegovoj smrti i potreseni – rekao je Ivan Lozar iz njemačkog Offenbacha kod Frankfurta. Lozar je poput svog prijatelja iz Tigrova došao na rad u iseljeništvo, piše Fenix-magazin.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO