Johann Sattler imenovan za novog šefa Izaslantva EU u BiH

Datum objave: 08.08.2019   Broj čitanja: 821
Vijeće Europske unije imenovalo je u četvrtak Johanna Sattlera za novog šefa Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini.
Johann Sattler imenovan za novog šefa Izaslantva EU u BiH

 

On će dužnost preuzeti 1. rujna i zamijenit će Larsa-Gunnara Wigemarka koji je imenovan 2015. godine. Njegov se mandat temelji se na ciljevima EU politike u Bosni i Hercegovini, a to su stalni napredak u procesu stabilizacije i pridruživanja, osiguravanje stabilne, održive, mirne, multietničke i ujedinjene zemlje koja mirno surađuje sa svojim susjedima te osiguranje da zemlja nepovratno ide naprijed prema članstvu u EU nakon objave mišljenja Komisije o zahtjevu BiH za članstvo.

 

Kroz prethodno iskustvo, a trenutno kao austrijski veleposlanik u Albaniji, Johann Sattler se posebno fokusirao na zapadni Balkan.

 

Specijalni predstavnici EU predstavljaju politike i interese EU-a u određenim regijama i zemljama kao i pitanja od posebnog interesa ili interesa za EU. Igraju aktivnu ulogu u naporima na konsolidaciji reformi, stabilnosti i vladavini zakona. Prvi posebni predstavnici EU-a imenovani su 1996. godine. Trenutno osam specijalnih predstavnika EU-a podržava rad visoke predstavnice Unije za vanjsku politiku i sigurnosnu politiku Federice Mogherini, navodi se na službenoj stranici Vijeća EU.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO