2020. je krajnji rok kaže Dodik ili..

Datum objave: 31.07.2019   Broj čitanja: 693
SDA želi da zadrži kadar Vijeća ministara u tehničkom mandatu, jer su im to poslušni partneri..
2020. je krajnji rok kaže Dodik ili..

 

SNSD i Republika Srpska imaju spreman plan u slučaju da se u 2020. godinu uđe s neformiranim Vijećem ministara, izjavio je sinoć glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević, ne želeći otkriti više detalja o tome.

 

Kovačević je istaknuo da SNSD ne blokira ništa u BiH i da je nakon općih izbora bio spreman da formira vlast, poštujući ustavnu strukturu BiH i volju birača. On je istaknuo da SDA želi da zadrži kadar Vijeća ministara u tehničkom mandatu, jer su im to poslušni partneri koji služe isključivo kao sredstvo obračuna s vlastima u Republici Srpskoj, prenosi N1.

 

SNSD smatra da je to potpuna prevara izborne volje naroda i da su to nedopustive stvari jer se time obesmišljava održavanje izbora.

 

"To su okolnosti u kojima živimo, nema prostora za razgovor o normalnim životnim temama u BiH", rekao je za ATV Kovačević, koji je i savjetnik člana Predsjedništva BiH iz srpskog naroda Milorada Dodika.

 

On je naglasio da bi se dolaskom kadrova SNSD-a na te pozicije sve promijenilo, jer bi ta stranka zastupala interese Republike Srpske.

 

Kovačević je podsjetio da ministar sigurnosti u Vijeću ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić nije iskoristio svoj mandat da bi pokušao zastupati Republiku Srpsku.

 

On je naveo da Mektić nije govorio o problemu povratnika sa sirijskih ratišta i o tome da su oni velika prijetnja po sigurnost, nego je izmišljao probleme o Republici Srpskoj, kao što je priča o navodnim paravojnim formacijama, te prizivao međunarodne intervencije protiv ovog bh. entiteta.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO