U Varešu pronađeno vrhunsko zlato!

Datum objave: 23.07.2019   Broj čitanja: 865
Na osnovu podataka o istraživanjima procjenu je uradila kompanija "CSA Global" iz Australije.
U Varešu pronađeno vrhunsko zlato!

 

Kompanija "Adriatic Metals", u čijem vlasništvu je bh. kompanija "Eastern Mining", završila je preliminarnu procjenu potencijalnih nalazišta polimetala na lokaciji Rupice kod Vareša.

 

Također, nakon višemjesečnih istraživanja dopunjene su preliminarne procjene o resursima na lokaciji Veovača, također u općini Vareš, priopćeno je iz kompanije "Eastern Mining".

 

Na osnovu podataka o istraživanjima procjenu je uradila kompanija "CSA Global" iz Australije. Izvršni direktor "Adriatic Metalsa" Paul Cronin ističe kako su preliminarni nalazi za Rupice i za Veovaču vrlo ohrabrujući. 

 

'Od kada smo počeli istraživanja početkom 2017. godine potvrđeni su značajni mineralni resursi te postojanje plemenitih metala na poznatim nalazištima. Depoziti na lokaciji Rupice su svjetske klase i naše istraživanje će ići u smjeru potrage za mogućim širenjem područja izvan do sada otkrivene mineralizacije.

 

Najnovija bušenja sugeriraju da se mineralizacija nastavlja na sjever na tom lokalitetu'', naveo je Cronin. Dodao je da će biti potrebno nastaviti istraživanje u okvirima koncesijskog područja, ali već sada postoji značajna osnova za izradu studije obuhvata koja na koncu vodi k studiji izvodljivosti za obnavljanje rudnika u Varešu. Oba nalazišta su u zoni koncesije koja je odobrena koncesionaru "Eastern Mining". Istraživanja se vrše u skladu s pozitivnim zakonskim propisima Bosne i Hercegovine, Federacije BiH, Zeničko-dobojskog kantona, Općine Vareš.

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio