FOTO: Tihaljina za pamćenje! Kulturno - umjetnički spektakl okupio tisuće ljudi

Datum objave: 21.07.2019   Broj čitanja: 5010
Kakav je to bio dan u Tihaljini tijekom kojeg se u mjestu nadomak Gruda izmijenilo čak 7 tisuća ljudi, a pravi spektakl uslijedio je navečer kad je održan nastup KUD-ova i koncert grupe Dalmatino. Razlog za to bilo je 130 godina župe Tihaljina i blagdan Svetog Ilije proroka, zaštitnika Tihaljine.
FOTO: Tihaljina za pamćenje! Kulturno - umjetnički spektakl okupio tisuće ljudi

 

Dan je počeo svetom misom ispred župne crkve, nakon čega je uslijedilo druženje Tijaljčana i njihovih prijatelja u obiteljskim domovima.

 

Onda navečer, od 19:00 kreće mimohod kulturno - umjetničkih društava, a od 20:00 kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili HKUD Tihaljina, HKGD Dunav Vukovar, KUD Dikovača Zmijavci, HKUD Sveti Ante Cim, HKUD Hercegovac Široki Brijeg, gangaši Tihaljine, Drinovaca i Gruda, te poznati grudski etnoglazbenik Jure Miloš.

 

U zabavnom dijelu programa nastupila je grupa "Allegro" - Vukovarski tamburaši, te poznata grupa Dalmatino.

 

Na pozornici je glavni organizator spektakla, poznati poduzetnik i predsjednik HKUD-a Tihaljina Ilija Milas uručio zahvalnice Mladenki Grgić, gospodarstvenici godine u BiH i direktorici Euroherca, grudskom načelniku Ljubi Grizelju i prvom čovjeku Ureda za Hrvate izvan RH Zvonki Milasu, Tijaljčaninu koji od djetinjstva živi u Vukovaru. Također, priznanje je uručeno Jozi Pavkoviću, glavnom uredniku i direktoru Večernjeg lista BiH zbog podrške ovom hvale vrijednom događaju.

 

Nazočnima su se obratili predstojnik Ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas i grudski načelnik Ljubo Grizelj. U svojim govorima pozdravili su manifestaciju i čestitali organizatorima na ovom impresivnom kulturno - umjetničkom događaju koji prikazuje hrvatsko zajedništvo u pravom smislu riječi.

 

Službeni dio programa završen je spektakularnim vatrometom.

 

Donosimo fotografije:

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • ero22.07.2019 13:10 sati
    svaka vam čast
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO