Ivica Gvozden: Grude su mi uvijek u srcu i tu sam uvijek bio domaći... a Ćorluka mi je bio kao drugi otac

Datum objave: 09.10.2016   Broj čitanja: 9952
Početak milenija sad se za HNK Grude već ubraja u dane ponosa i slave. Osvajanje naslova u Prvoj ligi Federacije, zatim igranje u Premijer ligi, za sva vremena ostaje zabilježeno u povijesti kluba.
Ivica Gvozden: Grude su mi uvijek u srcu i tu sam uvijek bio domaći... a Ćorluka mi je bio kao drugi otac

 

Od tog naslova prošlo je 15 godina. Brojni akteri iz tog vremena odavno više nisu na sportskoj sceni, neki više nisu ni među živima. Bilo je to vrijeme i posljednjih trzaja hotela Grude, na svojevrstan način on čuva možda i najljepšu povijest Gruda u novijem vremenu.

 

Gruđanima je posebno u sjećanju ostao jedan čovjek s Elić Luke na kojeg su rado nailazili u središtu Gruda. Pamte ga dok je s djecom šetao središtem Gruda, zaustavljao se na gradskoj pijaci i uzimao novine s kioska, ili dok bi išao na jutarnju misu u crkvu sv. Katarine. Bio je kapetan u pravom smislu riječi.

 

O kakvoj se povijesnoj veličini radi najbolje svjedoči činjenica da ga i danas pamte u Dinamu. Kad su prije nekoliko godina legendarni kapetan Dinama Igor Bišćan i čovjek iz sjene koji brine o Dinamovoj svlačionici Livio Cvrk evocirali sjećanja pričali su o stoperu koji je čak i zimi igrao s podignutim rukavima - o legendarnom Ivici Gvozdenu.

 

- Grude su najljepše razdoblje moje karijere, govori za Grude.com Ivica Gvozden, kapetan u vremenu najvećih uspjeha kluba s Elić Luke, dok evociramo sjećanja na dane ponosa i slave. I uistinu kad on to kaže, to ima težinu. Rođeni Bugojanac karijeru je počeo upravo u svom Bugojnu u ekipi Iskra Bugojno nekoliko godina prije rata, zatim je prešao u Rad Beograd i onda slijedi Dinamo. Premda se nije dugo zadržao sjećanje na njega nije izblijedilo. Zatim slijedi Slaven Beluno. A onda je 1996. otišao u Njemačku u Chemnitzer. Tu je igrao s jednim od najboljih njemačkih igrača ikad Michaelom Ballackom kojeg je Fifa izabrala među sto najvećih živućih nogometaša. Nakon Njemačke, vraća se u Hrvatsku u Šibenik i onda stiže u Grude...

 

Gvozden je uvijek bio zreo igrač, fajter na terenu, stup obrane. - Srcem se igralo za klub. Pratili su nas tada mediji, navijači, gospodarstvenici i sve je u nekoj sinergiji dobro funkcioniralo. Atmosfera u klubu i općenito u Grudama tad je bila veličanstvena, prisjeća se.

 

Pamti i da tu nije "nagrabusio" kao u nekim drugim klubovima. - Mogu reći da su Grude jedini klub gdje mi nisu ostali dužni. Dobio sam i više nego što je dogovoreno zahvaljujući Petru Ćorluki Kavi, tad su ga svi znali kao gazdu Prodexa. To je jedan gospodin koji mi je postao kao drugi otac. Dojmile su me se te Grude, ti ljudi u tom vremenu. Živjelo se za Grude, i ne samo navijački. Tu sam se osjećao kao da sam od rođenja s tim ljudima i mogao sam se obratiti za bilo koju pomoć bilo kome i nitko me ne bi odbio. Dragi, osjećao sam se kao domaći, a to ne možeš svugdje, govori za Grude.com Gvozden, legenda s Elić Luke.

 

Unatoč prolaznosti vremena, Ivica Gvozden još pamti svoje Grude. - Danas živim i radim u Drveniku (RH) i vodim tri hotela kod prijatelja. Sudim i djeci u mlađim kategorijama i igram ligu veterana, mali balun, govori Gvozden koji se nakon velikog uvelike posvetio malom nogometu. A gdje su tu Grude, pitamo ga, na što iskreno odgovara. - Želio bih se vratiti Grude i ako me pozovu da radim s mlađim kategorijama ili da budem na neki način dio kluba, rado bih opet bio tu, iskreno priznaje i zaključuje: Grude su mi u srcu.


Ž.An/Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ero10.10.2016 23:44 sati
    Vi ste mu ostali dužni pa vas ne spominje. Nemate vi Kavu
  • Zeljo09.10.2016 15:13 sati
    Pa zar je ovaj igro u grudama ja ga znam dok je za posusje igro!
  • Brig09.10.2016 13:37 sati
    Onje s Posušjem ovajalo lige HB
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO