FOTO: Vlašićka, a iz Rumunjske, najljepša je HRVATICA u narodnoj nošnji

Datum objave: 28.06.2019   Broj čitanja: 1594
Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH postali su hrvatski i bosanskohercegovački brend, a uspjeh projekta i večeras je potvrđen u Tomislavgradu.
FOTO: Vlašićka, a iz Rumunjske, najljepša je HRVATICA u narodnoj nošnji

 

Prije manifestacije održan je mimohod i smotre počasnih povijesnih postrojbi hrvatske vojske, te je svečano otvoren Trg gange i hajdučke družine u ovoj poviješću bogatoj općini.

 

Nakon toga je uslijedio spektakl i izbor najljepše, te revija tradicijske odjeće, a najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan RH proglašena je Ivana Ana Vlasiciiz Rumunjske.

 

Prva pratilja je iz Mađarske, imenom Kinga Deniza Dancze, a druga pratilja Leslie Marjory Samokic Quiquia iz Perua.


Kao i dosadašnjih godina, pokrovitelji ove manifestacije koja okuplja djevojke hrvatskog podrijetla iz različitih dijelova svijeta bili su: dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskoga narodnog sabora, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlada Hercegbosanske županije i Općina Tomislavgrad. Upravo je predsjednik HNS-a Čović uručio glavnu nagradu pobjednici.

 

Ove godine su sudjelovale 22 natjecateljice iz Norveške, Austrije, Bugarske, Perua, Paragvaja, Urugvaja, Njemačke, Italije, SAD-a, Mađarske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Crne Gore, Kosova i, naravno, predstavnice zemlje domaćina Bosne i Hercegovine. Voditelj programa bio je Frano Ridjan, a gošća večeri Žanamari Peršić.

 

Duvanjka Eva Tadić s austrijskom adresom izabrana je za miss fotogeničnosti i to odukom glasača na društvenim mrežama.

 

Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske bio je povjeren prosudbenom povjerenstvu koje su činili: Mate Bulić, pjevač, ujedno i predsjednik povjerenstva, a članovi povjerenstva bili su Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu, Marija Perić, poduzetnica iz Tomislavgrada, Jozo Pavković, glavni urednik i direktor Večernjeg lista za BiH i Petar Galić, ministar znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije.
 

 
Vecernji.ba
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO