Ljubuške udruge prodavat će domaće proizvode na slapovima Kravica

Datum objave: 25.06.2019   Broj čitanja: 785
Za sljedeću godinu ćemo se spremiti, a hoće li to biti u sadašnjem postojećem prostoru u tzv. kućicama ili u nekom drugom, to ćemo vidjeti.
Ljubuške udruge prodavat će domaće proizvode na slapovima Kravica

 

To je iznimno važan projekt iza kojeg stoje Grad Ljubuški, tri udruge i JP Parkovi, a njegovo ostvarenje predstavljat će veliki iskorak i napredak, kako za same proizvođače tako i za ukupnu turističku ponudu i razvoj turizma, na koji se u Ljubuškom polažu velike nade i planovi.

 

Riječ je o Udruzi pčelara "Kadulja" Ljubuški, Udruzi vinogradara i vinara "Ljubuški" i Udruzi maslinara "Ljubuški". Udruga pčelara postoji već nekoliko desetljeća i okuplja više od 100 pčelara, u Udruzi vinogradara i vinara je sedam članova, a na osnivačkoj skupštini Udruge maslinara bilo je 19 uzgajivača maslina.

 

No, maslinara ima više, na području Ljubuškog ima više od 50.000 stabala maslina, što je trećina ukupnog broja maslina u Hercegovini, prenosi Ljubuški.net.

 

"Na prijedlog gradonačelnika Barbarića ostvarit ćemo suradnju, naše tri udruge u gradu u Stubama imat će svoj prostor i prvi zajednički projekt bit će na Kravici. Planirali smo već ove sezone početi s tim, postaviti jedan štand, međutim, nismo imali dovoljno vremena urediti prostor koji bi odgovarao svima jer je sezona počela. No, za sljedeću godinu ćemo se spremiti, a hoće li to biti u sadašnjem postojećem prostoru u tzv. kućicama ili u nekom drugom, to ćemo vidjeti. Na nedavnom sastanku bio je prijedlog da počnemo s izgradnjom etno kuće ljubuškog kraja, u kojoj bi u jednom dijelu bilo izloženo vino, maslinovo ulje i med. Na taj način turisti bi mogli kupiti naše autohtone proizvode" - objašnjava Mariofil Rupčić, predsjednik ljubuške Udruge pčelara "Kadulja".

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio