Samozatajni Gruđanin je jedan od tvoraca Dalićevih Vatrenih i šef Dinamove škole nogometa

Datum objave: 17.06.2019   Broj čitanja: 4106
Godine 1984. napustio je svoje Grude u potrazi za boljim životom. Put ga je odveo u Zagreb i pitanje je da do toga nije došlo bi li ikad bilo Dalićevih Vatrenih. On je zvijezda ove priče, Jozo Bandić.
Samozatajni Gruđanin je jedan od tvoraca Dalićevih Vatrenih i šef Dinamove škole nogometa

 

Isto kao što se mnogi pitaju bi li bilo Ćirinih Vatrenih da nije u Zagreb jednog sunčanog dana, također oko 1984. nakon što je napustio Bekiju, došao Zdravko Jurčić Miš.

 

Jozo Bandić, šef Dinamove nogometne škole je najtrofejniji hrvatski trener u mlađim uzrastima. Sugovornici portala Grude.com o ovom Gruđaninu imaju samo riječi hvale i tvrde da je on najomiljeniji trener u Dinamu, čovjek kroz čije su ruke prošli Ćorluka, Lovren, Vrsaljko, Kovačić... - Nije samo nogometni trener koji će dati loptu, pričati o taktici i filozofirati dječacima o najvažnijoj sporednoj stvari u svijetu. On će ih naučiti stihove Antuna Branka Šimića, citate Šenoinih i Krležinih književnih junaka, motivirati ih da čitaju, odvesti će ih u kino, u kazalište. To je čovjek o kojem se najmanje govori, a jedan je od najzaslužnijih za ove Vatrene, ne umanjujući ničiji trud i zalaganje - govori za Grude.com sugovornik koji je predložio ovu temu.

 

Jozo posvećuje puno truda da bi od nogometaša stvorio intelektualce i zato je rezultat ovakav kakav danas Hrvatska ima u svjetskim okvirima. U vremenu kada proslavljamo prvu godinu od povijesnog srebra u Rusiji, Jozo Bandić je onaj koga treba spominjati. - Sve može stati u izreku: I poslije Gruđanina Gruđanin. Imali smo velikog Miša, sad imamo samozatajnog i tihog, a najtrofejnijeg Bandića - govori nam sugovornik.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Terezija Šango 19.06.2019 15:05 sati
    Jo
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio