Zvone Boban u AC Milan - 'Usred noći sam sjeo u auto, Maldiniju nisam mogao reći ne'

Datum objave: 14.06.2019   Broj čitanja: 1590
Službeno je: Zvonimir Boban odlazi iz Fife i vraća se u Milan u kojem je kao nogometaš osvojio sve što se pod kapom nebeskom u nogometu može osvojiti!
Zvone Boban u AC Milan - 'Usred noći sam sjeo u auto, Maldiniju nisam mogao reći ne'

 

Potvrdila je to sama Fifa na svojim službenim stranicama zahvaljujući se, riječima predsjednika Giannija Infantina, našem Bobanu na svemu što je u tri godine napravio radeći za svjetsku krovnu nogometnu organizaciju, prenosi 24sata.hr.

 

Boban je na rastanku istaknuo:

- Klub Milan, grad Milano i Italia su moja obitelj. Dakle vraćam se mojoj obitelji, AC Milanu. Goruća mi je želja da pomognem mojem slavnom klubu, da ga vratimo tamo gdje mu je i mjesto. A nakon tri predivne godine u Švicarskoj i Zürich će zauvijek imati posebno mjesto u mojem srcu - izjavio je Boban.

 

Infatino je Bobana nazvao 'najboljim mogućim utjelovljenjem nogometa' te podvukao kako je i 'svojim radom u Fifi potvrdio posvećenost, srčanost i strast s kojima je nekada igrao nogomet'.


 

Bobanu je 50 godina. Posljednje tri bio je drugi čovjek svjetskog nogometa! Radio je kao zamjenik generalnog sekretara Infantina i njegov glavni savjetnik na strateški najvažnijim nogometnim temama.

 

- Uvijek ću biti zahvalan Gianniju Infantinu, iako je Interista, na šansi koju mi je dao nakon što je izabran za generalnog sekretara Fife. Time što je za svog zamjenika izabrao bivšeg nogometaša potvrdio je dosljednost vlastitom motu 'Vraćamo nogomet u Fifu i vraćamo Fifu u nogomet' - kaže Boban.

 

- Ponosan sam i počašćen što smo zajedno vratili ugled Fifi, odmaknuli je od skandala u kojima je bila. Kad se osvrnem prošle tri godine imam osjećaj istinske ispunjenosti sa mojim doprinosom svemu što smo si zacrtali kad smo se prihvatili posla. Povjereni su mi silno važni projekti: revolucionarni VAR, obnova klupskog SP-a i uspješna provedba kandidatura za SP 2026 - nastavio je velikan hrvatskog i svjetskog nogometa.

 

Boban se u Milan vraća da bi napravio ono što je radio i u Fifi. Vratio ugled klubu, svojim imenom privlačio pojačanja. Bit će jedan od vodećih ljudi AC Milana (službeni naziv funkcije: Chief Football Officer) u kojem su oduševljeni povratkom Hrvata među rossonere:

 

- Bio si naša prošlost, a sada si dio naše budućnosti. AC Milan i Zvonimir Boban... Opet zajedno!

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO