U Hrvatskoj dostupna registracija dronova putem Interneta

Datum objave: 04.06.2019   Broj čitanja: 1035
Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo započela je s primjenom online aplikacije za registraciju operatora sustava bespilotnih letjelica..
U Hrvatskoj dostupna registracija dronova putem Interneta

 

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo započela je od danas, 3. lipnja 2019., s primjenom online aplikacije za registraciju operatora sustava bespilotnih zrakoplova. Aplikaciju možete koristiti na ovoj web stranici.

 

Aplikacija je namijenjena za registraciju kako operatora sustava bespilotnih zrakoplova koji izvode radove iz zraka bez obzira da li rade za osobne potrebe ili za naknadu, tako i za one koji će koristiti sustave bespilotnih zrakoplova u svrhu rekreacije i sporta, kažu iz Agencije.

 

U proteklih nekoliko godina pojavio se velik broj sustava bespilotnih letjelica i njihovih operatora. Do danas je bilo moguće jedino ručno upisivanje podataka u registar, a kako je broj prijava postajao sve veći, pojavila se potreba za razvojem automatizirane prijave i registracije operatora sustava bespilotnih zrakoplova popunjavanjem online obrazaca.
e-Građanima besplatno

 

Kako bi se uskladila sa budućom europskom regulativom, Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo učinila je dostupnom aplikaciju koja će omogućiti jednostavnu i brzu registraciju operatora bespilotnih zrakoplova putem sustava e-građani koji je u nadležnosti Ministarstva uprave.

 

Hrvatski državljani koji će se registrirati kao operatori sustava bespilotnih zrakoplova putem sustava e-građani, bit će oslobođeni plaćanja pristojbi.

 

Također, putem iste aplikacije koju je HACZ razvio s partnerima bit će omogućena i online registracija stranih operatora bespilotnih zrakoplova.

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO