Čestit i blagoslovljen Bajram svima koji nisu glasovali za Željka Komšića

Datum objave: 04.06.2019   Broj čitanja: 935
'Bajram šerif mubarek olsun'', ''Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen'' svim ljudima islamske vjeroispovijesti u BiH, osim onima koji su glasovali za Željka Komšića da bi napakostili prijateljima Hrvatima koji su, uz njih, stvarali ovu zemlju.
Čestit i blagoslovljen Bajram svima koji nisu glasovali za Željka Komšića

 

Njih pokreće mržnja prema jednom narodu i zato im nema čestitke dok se ne pokaju za zlo koje su učinili.

 

Neka svi istinski muslimani na današnji i u ovim blagdanskim danima budu sretni i radosni.

 

Cijenjenom poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću koji je neposredno pred izbore u listopadu 2018. godine pozivao Bošnjake da ne glasuju za Željka Komšića želimo puno zdravlja, blagostanja i snage u budućem djelovanju, te da ovaj dan proslavi u miru i zajedništvu.

 

Dane ramazanskog Bajrama vjernicima čestita i predsjednica Hrvata Kolinda Grabar Kitarović koja je istaknula da večerašnji iftar dolazi nakon mjeseca strpljenja, posta i poniznosti prema svemu što je od Boga dato i na čemu mu vjernici trebaju biti zahvalni.

 

"Kao što Korizma traži strpljenje i okrenutost duhovnoj dimenziji najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, tako i mjesec ramazana donosi tu usmjerenost vjernika islamske vjeroispovijesti prema duhovnosti blagdana ramazanskog Bajrama. Zajedničke su karakteristike ono što spaja svakog čovjeka s drugim, blagoslovljen prostor susreta vjerničkog identiteta. Jer niti jednog istinskog vjernika ne ugrožava tuđi način poštovanja riječi Božje", rekla je predsjednica Hrvatske.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio