Sandra Perković razmišlja odlasku iz Hrvatske!

Datum objave: 24.05.2019   Broj čitanja: 785
Sandra Perković kaže kako razmišlja odlasku iz Hrvatske!
Sandra Perković razmišlja odlasku iz Hrvatske!


Najbolju hrvatsku atletičarku na to je nagnala ponuda koju je njezin trener Edis Elkasević dobio iz inozemstva. Perković razmišlja o odlasku iz Hrvatske kako bi mogla nastaviti suradnju s trenerom koji ju je vodio do najvećih uspjeha, prenosi 24sata.hr.

 

- Edis Elkasević je dobio veliku ponudu iz inozemstva, tako da postoji mogućnost da 2020. on neće biti moj trener - rekla je Perković na konferenciji za medije uoči početka nove sezone i odlaska u Stockholm na miting Dijamantne lige.

 

- U ovih par mjeseci moramo vidjeti kako i što možemo realizirati, što će biti s nastavkom naše karijere, jer zbog financijskih sredstava koja on prima u Hrvatskoj, čovjek je odlučio, a ja ga za to ne krivim, potražiti svoju sudbinu negdje drugdje. U dogovoru sa sponzorima i mojim drugim timom pokušavamo ostaviti Edisa u Hrvatskoj.

 

- Ne osuđujem ga, on ovdje radi za četiri tisuće kuna - dodala je Sandra.
'Ako odem, neće to biti dobro ni za mene ni za Hrvatsku'

 

Tko će Sandru trenirati ako to ne bude moguće?

- Nitko. Ako dođe do toga, pošto su sljedeće godine Olimpijske igre, svijet je okrenut tome. Postoji velika mogućnost da ja odem za njim, a to ne bi bilo dobro niti za mene, niti za njega, niti za Republiku Hrvatsku - rekla je Sandra koja je s Elkasevićem u vezi od 2012. godine. Postao je njezin trener godinu dana kasnije, kada je prekinula suradnju s Ivanom Ivančićem.

 

Sandra Perković ove sezone se trebala pripremati za Olimpijske igre koje se 2020. godine održavaju u Tokiju. Naša najtrofejnija sportašica u karijeri je osvojila gotovo sve što je mogla. Dvostruka je olimpijska i četverostruka europska pobjednica, a od 2014. godine drži hrvatski seniorski rekord u bacanju diska.

 

- Ako se ne realizira ono što planiramo u sljedećih nekoliko mjeseci, bit ćete obaviješteni o tome - dodala je Sandra.

 

Godinama ukazuje na financijske probleme

Prema pravilima Međunarodne atletske federacije (IAAF) treneri nemaju nacionalna ograničenja po pitanju angažmana u drugim državama, dok natjecatelji za promjenu državljanstva moraju čekati četiri godine kako bi mogli nastupiti pod zastavom druge države.

 

Sandra Perković je naglasila kako već godinama ukazuje na na probleme po pitanju financijskih i drugih uvjeta u kojima ona i njezina ekipa rade te da su poboljšanja nedostatna i prespora.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO