Srednja škola A.B.Šimić Grude zablistala na natjecanju Crvenog križa FOTOGALERIJA

Datum objave: 17.05.2019   Broj čitanja: 2690
U natjecateljskom dijelu nastupilo je sedam ekipa osnovnih i srednjih škola..
Srednja škola A.B.Šimić Grude zablistala na natjecanju Crvenog križa FOTOGALERIJA

 

U Posušju je u četvrtak, u organizaciji Crvenog križa ŽZH te u suradnji sa svim hitnim službama u strukturi Civilne zaštite održano jubilarno deseto Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći učenika osnovnih i srednjih škola Županije Zapadnohercegovačke.

 

U sklopu natjecanja održana je i pokazna vježba simulacije požara, potresa i prometne nesreće u kojoj su sudjelovale sve hitne službe – Policijska uprava Posušje, Profesionalne vatrogasne potrojbe Posušje i Ljubuški, GSS Posušje i Ljubuški, Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Posušje i Ljubuški, te ekipa prve pomoći Crvenog križa.

 

Kroz pokaznu vježbu, pripadnike službi ali i zainteresirane gledatelje vodio je ravnatelj Uprave Civilne zaštite ŽZH i načelnik Županijskog stožera civilne zaštite dr. sc. Drago Martinović.

 

U natjecateljskom dijelu nastupilo je sedam ekipa osnovnih i srednjih škola, koje su kroz četiri radna poligona, na kojima je bilo 13 ozlijeđenih osoba, prikazali sposobnost efikasnog pružanja prve pomoći, a najbolje ekipe su – u kategoriji osnovnih škola Druga osnovna škola Široki Brijeg, a u kategoriji srednjih škola, Srednja škola Antuna Branka Šimića Grude.

 

Nagrade i pehare pobjedničkim ekipama uručili su predsjednik Općinskog vijeća općine Posušje g. Ivan Lončar, te predsjednik Crvenog križa ŽZH g. Viktor Grbavac. Pobjedničke ekipe osvojile su plasman na 22. Federalno natjecanje iz pružanja prve pomoći, koje se 8. lipnja održava u Sarajevu.

 

Na natjecanju je sudjelovalo preko 80 djece osnovno- i srednjoškolske dobi, te preko 30 pripadnika hitnih službi.

 

Pokrovitelji natjecanja su Vlada ŽZH, Zavod za zdravstveno osiguranje ŽZH, te Općina Posušje.

 

 

Grude.com
FOTO: Grude.com

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio