Papa se javio hrvatskoj predsjednici na letu iznad Hrvatske i poslao blagoslov

Datum objave: 05.05.2019   Broj čitanja: 913
Na preletu hrvatskog teritorija, na putu prema Bugarskoj i Makedoniji, vama kao hrvatskoj predsjednici i vašim sunarodnjacima šaljem srdačne pozdrave, moleći da vas Bog blagoslovi mirom i snagom.
Papa se javio hrvatskoj predsjednici na letu iznad Hrvatske i poslao blagoslov

 

Prilikom preleta hrvatskog zračnog prostora na putu prema Bugarskoj, papa Franjo uputio je poruku hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

 

- Na preletu hrvatskog teritorija, na putu prema Bugarskoj i Makedoniji, vama kao hrvatskoj predsjednici i vašim sunarodnjacima šaljem srdačne pozdrave, moleći da vas Bog blagoslovi mirom i snagom. Papa Franjo, stoji u poruci predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, koju je uputio papa Franjo.

 

Podsjetimo, Papa je u nedjelju u posjetu Bugarskoj, a ide i u Sjevernu Makedoniju, nastavljajući time svoje istraživanje 'periferije' i 'dijalog' s pravoslavnim kršćanima.

 

Bugarski premijer Bojko Borisov dočekao je Svetog Oca odmah nakon dolaska u zračnu luku u Sofiji nešto prije 10 sati. U Papinu programu boravka predviđen je susret s izbjeglicama u prihvatilištu u predgrađu Sofije. Prvi dan boravka među Bugarima Franjo će završiti svetom misom koju će u Sofiji služiti za katolike, malenu zajednicu na rubu Europe koju želi poduprijeti.

 

U ponedjeljak će se održati međureligijski susret 'za mir' na koji neće doći predstavnici Pravoslavne crkve, ali će doći imam Sofije, rekao je vatikanski izvor. 

 

Papa Franjo je drugi papa koji posjećuje Bugarsku. Prvi je bio Ivan Pavao II. koji ju je pohodio 2002.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO