Istražitelj tvrdi: Američke vlasti znale su da je Hitler pobjegao

Datum objave: 03.05.2019   Broj čitanja: 1172
Berlin je pao 2. svibnja 1945., a zapisi u sovjetskim arhivima ukazuju na to da su svi Hitlerovi posmrtni ostaci, zajedno s njegovom suprugom Evom Braun, spaljeni pa potom ekshumirani.
Istražitelj tvrdi: Američke vlasti znale su da je Hitler pobjegao

 

Nadalje, sovjetske vlasti poslije su tvrdile da je Hitler još živ jer nije bilo ni traga njegovom tijelu, a Staljin je otvoreno rekao bivšem američkom predsjedniku Harryju Trumanu da je Hitler u Argentini.

 

To je potaknulo glasine da je Hitler pobjegao iz bunkera i stigao do Južne Amerike u njemačkoj podmornici, čime se poslije bavio i FBI.

 

Harry Cooper, koji godinama istražuje Hitlerov bijeg, tvrdi da je 2015. mogao dokumentirati do 30 godina Hitlerova života nakon rata.

 

Rekao je: “Hitler je zaista pobjegao iz Berlina i živio u relativnom miru i udobnosti u Argentini 20 ili 30 godina nakon rata”.

 

“Moje istraživanje dokazuje da su američke vlasti znale da je Hitler pobjegao. Jedan od naših agenata proveo je dva ili tri tjedna kopajući po dosjeima u nacionalnom arhivu za koje nisu ni znali da ih imaju. Imamo stotine dosjea iz ranih dana koji dokazuju da je vlada to znala”, dodao je.

 

Jedino što je poznato je to da su Rusi (točnije KGB) zadržali mali komad Hitlerove čeljusti.

 

Dnevno.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO