Osman htio prevariti Franju! Njegova sestra sve prijavila policiji

Datum objave: 01.05.2019   Broj čitanja: 1279
Županijski sud u Novom Travniku donio je presudu kojom je Osmana Imamovića iz Busovače osudio na godinu zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja.
Osman htio prevariti Franju! Njegova sestra sve prijavila policiji

 

On je proglašen krivim da je 31. svibnja 2016. godine, kao blagajnik u poslovnici Lutrije BiH u TC FIS u Vitezu, pokušao prevariti stopostotnog invalida Franju Jurčevića, koji je došao u njegovu poslovnicu  kako bi izvršio provjeru dobitka i predao mu potvrdu o uplati za TV Bingo.

 

Kako je navedeno u presudi, kada je izvršio provjeru listića potvrde o uplati i ustanovio da se radi o dobitnom listiću Bingo Plus u iznosu od 93.000 KM, postupio je tako što nije oštećenom Franji Jurčeviću priopćio da je listić dobitni i da se treba javiti u sjedište priređivača Lutrije BIH radi isplate dobitka Bingo Plus, već je u namjeri da sebi pribavi imovinsku korist navedeni listić potvrde o uplati zadržao za sebe.

 

Oštećenom je priopćio da listić nije dobitni, pa u namjeri da izvrši naplatu dobitka, a znajući da kao uposlenik Lutrije BiH ne može izvršiti naplatu dobitka Bingo Plus sa šest pogodaka u sjedištu priređivača, dobitni listić je predao svojoj sestri.

 

Ona je, međutim, umjesto da izvrši naplatu, listić predala službenoj osobi u Policijskoj stanici Fojnica, nakon čega je listić o potvrdi uplate TV Binga vraćen oštećenom Jurčeviću.

 

“Optuženi je, kao odgovorna osoba iskorištavanjem službenog položaja pokušao pribaviti imovinsku korist u iznosu preko 50.000 KM, čime je počinio kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja”, navedeno je u presudi.

 

Osim kazne zatvora, optuženi je dužan i da nadoknadi troškove kaznenog postupka.

 

Oštećena Lutrija BiH d.o.o. Sarajevo se sa imovinsko pravnim zahtjevom za naknadu štete upućuje na parnični postupak u cijelosti, piše Faktor.ba

 

Poskok.info

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO