Marijini obroci dnevno hrane 1,4 mil djece u afričkim školama

Datum objave: 29.04.2019   Broj čitanja: 1020
Marijini obroci trenutačno hrane preko 1,4 milijuna djece, a prosječno je dovoljno samo 120 kuna kako bi se jedno dijete prehranilo tijekom čitave školske godine.
Marijini obroci dnevno hrane 1,4 mil djece u afričkim školama


O tome kako je nastala sama udruga, te o aktivnostima Marijini obroci Hrvatska, u Dobro jutro, Hrvatska su govorile Zrinka Skelin, predsjednica udruge Marijini obroci Hrvatska i Marija Krakan, volonterka Marijinih obroka.

 

U uvodnom dijelu Skelin je govorila o samom nastanku udruge, rekla je kako su tijekom 1992. dvojica braće, Magnus i Fergus MacFarlane-Barrow iz Škotske, s užasom gledali vijesti o sukobima u Hrvatskoj i Bosni. Bili su tako dirnuti da su odlučili organizirati prikupljanje hrane i pokrivača.

 

Ubrzo su prikupili dovoljno da napune vozilo i pridružili su se konvojima koji su kretali iz Velike Britanije i dostavljali pomoć u Međugorje, međunarodno poznato mjesto hodočašća koje su nekoliko godina ranije bili posjetili sa svojim obiteljima.

 

Vjerujući da je njihovo dobro djelo time bilo obavljeno vratili su se u Škotsku namjeravajući se vratiti svom poslu uzgajanja riba. Međutim, kada su došli kući dočekala ih je puna garaža stvari koje su ljudi unjihovoj odsutnosti nastavili donositi.


 

Marijini obroci su osnovani 2002., od 1992. nikada nisu prestali sa humanitarnim radom, ali 2002. Magnus dolazi u afričku državu Malavi, zahvaćenu velikom gladi. Tada kreću s prehranom s 200-tinjak djece u osnovnoj školu u Malaviju.

 

- Puno zemalja je preuzelo ovu akciju, dnevno osiguravaju obroke za više od milijun i 400 tisuća djece u školama u najsiromašnijim afričkimm zemljama, dodala je Skelin.

 

Krakan je govorila o tome kako se postaje volonter, nju je potaknuo dokumentarni film o Marijinim obrocima. Rekla je da samo u Malaviju ima više od 800 000 volontera koji pripremaju obroke za djecu.

 

- U Hrvatskoj ima više od 1000 volontera, dodala je Skelin.

 
Vezana vijest>>VIDEO: Miro Tomić ima novu pjesmu!

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO