Uhićen terorist na HRVATSKOM BDIJENJU U MÜNCHENU! Na Šri Lanki 150 ubijenih

Datum objave: 21.04.2019   Broj čitanja: 1887
Muškarac srednjih godina afričkog podrijetla izazvao je u subotu uvečer, u crkvi sv Pavla u Münchenu, prekid hrvatskog Vazmenog bdijenja, nakon čega je nastala panika i pravi košmar, doznaje Fenix Magazin.
Uhićen terorist na HRVATSKOM BDIJENJU U MÜNCHENU! Na Šri Lanki 150 ubijenih

 

Prema izjavama očevidaca za Fenix, Afrikanac je neometano ušao u crkvu među hrvatske vjernike i ničim izazvan počeo vikati Takbir (Allahu Akbar). Nakon njegove galame i nerazumljive vike i uzvika, nastalo je najprije komešanje vjernika a potom i bježanje, jer su neki mislili da se radi o terorističkom napadu.

 

Djeca su počela plakati a neki su zalegli na pod crkve. U tim trenutcima panike, hrana koja je donesena za posvećenje je razbacana i bio je to zastrašujući prizor.

 

Srećom, nekoliko Hrvata je uspjelo oboriti Afrikanca na zemlju i zaustaviti ga u njegovu hodu prema oltaru. Odmah je pozvana policija koja je stigla u velikom broju. Oni su preuzeli Afrikanca, svezali ga i odveli iz crkve.

 

Nakon tog incidenta, koji je još jednom pokazao koliko su katoličke crkve nezaštićene, obred Vazmenog bdijenja je nastavljen ali bez najmenje 20-30 posto vjernika koji su u strahu napustili crkvu.

 

Njemačka policija nije davala informaciju o Afrikancu, osim da je priveden i da će biti procesuiran. Također nisu naveli ni je li bio naoružan.

 

Tu informaciju za Fenix nisu potvrdili ni Hrvati koji su ga zaustavili i zadržali do dolaska policije.

 

Nakon objave videa na Fenixovoj Facebook stranici o tom događaju, jedna od očevidkinja iz crkve  Anđa Kasalo Zelić u komentarima je napisala: Sve je dobro prošlo, ozlijeđenih nema. Jedino neki možda lakše nakon stampeda. Velika je panika bila ali hvala Bogu sve se dobro završilo.

 

Nažalost, zato nije dobro završilo na Šri Lanki gdje je više od 150 osoba poginulo, a 500 ozlijeđeno u bombaškim napadima na tri crkve i tri hotela u Šri Lanki. S obzirom da su se eksplozije dogodile u isto vrijeme, pretpostavlja se da je napad bio dogovoren.

 

Grude.com/Fenix

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO