Obilježena 24. obljetnica stradavanja hrvatskih vojnika na Vran planini

Datum objave: 14.04.2019   Broj čitanja: 1222
U organizaciji Planinarskog društva "Orlova stina" Tomislavgrad, u nedjelju je na planinskom dijelu Vran planine, zvanom Prokos obilježena 24. obljetnica stradanja petorice pripadnika HV-a i HVO-a.
Obilježena 24. obljetnica stradavanja hrvatskih vojnika na Vran planini


Kao i ranijih godina pješice se kretalo od lipskoga groblja do desetak kilometara udaljenoga mjesta stradanja na Prokosu, gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće za stradale hrvatske branitelje.

 

Kao pratnja generalu Janku Bobetku u snježnoj oluji na Vran planini, 30. ožujka 1995. godine stradala su petorica hrvatskih vojnika, pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko iz Zagreba - Mladen Jakovljević, Robert Krizmanić, Krešo Supina i Davor Zbiljski te jedan pripadnik Vojne policije HVO-a Ivica Begić.

 

Obljetnici su, među ostalim, nazočili predstavnici braniteljskih udruga HVO-a i HV-a, općina Tomislavgrad i Posušje, te izaslanstva iz Hercegbosanske i Zapadnohercegovačke županije, kao i članovi planinarskih društava iz BiH i Hrvatske.

 

Brojna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće na spomen- obilježju, dok je prigodnu molitvu predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Tomislavgradu fra Sreten Ćurčić.

 

Nakon molitvenoga programa upriličeno je zajedničko druženje.

 

Grude.com/FENA

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO