Televizija Herceg Bosne uskoro počinje s emitiranjem programa

Datum objave: 09.04.2019   Broj čitanja: 1070
Za nadati se da će hrvatsko društvo u BiH imati snage poduprijeti ovu javnu radioteleviziju te još neke druge ustanove od javnoga značenja za Hrvate u BiH.
Televizija Herceg Bosne uskoro počinje s emitiranjem programa

 

Tragom informacije iz Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) iz Sarajeva, kupnjom TV Kiss-a, RTV Herceg Bosna od prije nekoliko dana, osim na radijskim frekvencijama, može se emitirati i na televizijskim.

 

Velik je to uspjeh, ne samo za RTV Herceg Bosna nego i za čitav hrvatski puk u BiH, piše Kamenjar.com.

 

Kruna je ovo višemjesečnih napora. U sklopu spomenutoga projekta, kako se saznaje iz dobro obaviještenih izvora, pri kraju je preuređenje nekadašnjih prostorija Radio Herceg Bosna u Mostaru, koje bi od sada trebale poslužiti i za rad televizije.

 

Čim to bude dovršeno, pretpostavlja se da će emitiranje programa krenuti iz Mostara, umjesto iz Kiseljaka.

 

Ne treba ni spominjati kakva je povijest hrvatskih medija, posebno televizije, u BiH. Nešto se na tom planu popravilo u posljednje vrijeme, ali osim određenog broja općinskih radiopostaja koje su javne, sve je ostalo u privatnim rukama. Od općega javnoga značenja bio je do sada samo Radio Herceg Bosne, kojemu se sada pridružuje i televizija.

 

Ova televizija, pokrenuta u okviru Radiotelevizije Herceg Bosne, trebala bi imati bolju budućnost u odnosu na ranije pokretane ”javne televizije” koje nisu uspjele zbog različitih razloga.

 

Za nadati se da će hrvatsko društvo u BiH imati snage poduprijeti ovu javnu radioteleviziju te još neke druge ustanove od javnoga značenja za Hrvate u BiH.

 

Općenito gledajući, ovo je ujedno i predizborno ispunjenje obećanja predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragana Čovića o pokretanju televizijskog programa u okviru RTV Herceg Bosne, što ne znači da Hrvati neće nastaviti sa zahtjevom za izmjenu zakona o Javnom RTV sustavu u kojemu moraju dobiti TV kanal na svom jeziku.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO