Dodik: Najveći košarkaš s ovih prostora? Pa Dražen! Dražen Petrović

Datum objave: 05.04.2019   Broj čitanja: 1200
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dao je veliki intervju Dnevnom Avazu gdje je govorio i o svojoj velikoj ljubavi, a to je košarka.
Dodik: Najveći košarkaš s ovih prostora? Pa Dražen! Dražen Petrović

 

Jedan od dražih, aktualnih igrača mu je Jusuf Nurkić. - S ovih prostora otići tamo i igrati u NBA ligi i uspjeti, onda stvarno moraš biti poseban. On je odlično igrao, postaje majstor. To je ljudski bilo i stvarno mi je bilo žao. Kad sam vidio snimku, okrenuo sam glavu, nisam mogao gledati. I tu utakmicu je igrao odlično, gledao sam. Dao je 32 koša, oduzeo 16 lopti, asistencija, zamalo tripl-double... - kaže Dodik koji je nakon toga poslao pismo podrške Džananu. 

 

Govorio je i o igračima s ovih prostora koje je gledao. - Svaki put kad sam bio u Americi, gledao sam. Tad je još igrao Divac. Sjećam se, mislim da je bila 1999. godina. Bili smo u New Yorku, ja uzeo karte gledati New York Knickse protiv Miamija. Sastanak je tamo vodio Richard Holbrooke. Razvuklo se to, vidim ja da ću zakasniti i kažem njima da ja moram ići na utakmicu. Holbrooke je nešto rekao da ne mogu tako otići. Ja sam rekao OK, onda mi vi platite ove karte... naguravali smo se i na kraju sam otišao na utakmicu. Ova naša naklapanja uvijek možeš organizirati, ali ne i da gledaš Knickse - kazao je Dodik i konstatirao: Mislim da je s ovih prostora bio najbolji Dražen Petrović.

 

Govoreći o politici, kazao je kako sud i tužiteljstvo u službi SDA služe samo da "napakiraju Dodiku, uhite Fahru Radončića i procesuiraju Dragana Čovića".

 

U kontekstu takvog rada pravosudnih institucija država ne može naprijed. - Skoro sam čitao knjigu o tome kako se može dogoditi da jedna država bude bogata, a druga siromašna. Jedini normalan odgovor je: zbog političke slobode i slobode biznisa. Sad uzmite nas. Mi smo slični kao Švicarska, i oni imaju tri nacije. Šta se tamo događa? Švicarci su potisnuli svoja politička pitanja i otvorili ekonomiju. Otvorili najveće banke, financijski sustav... Što to kod nas ne može? Tamo je napravljen sustav da politika ne može ugroziti ekonomiju. Mi smo ovdje ostali heterogeni, tko god pravi biznis - sudi ga, proganjaj ga... Kako da se mi razvijamo? Mi moramo otvoriti sustav biznisa, da damo ljudima slobode, ali dvije stvari moraš - plati sve državi i ne uzurpiraj tuđe. Sve ostalo mu pusti da radi - istaknuo je Dodik.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO