Perica Biško održao radionicu o snimanju i slikanju dronom

Datum objave: 03.04.2019   Broj čitanja: 1342
Članovi Foto kluba Fokus Ljubuški svjesni činjenice da su dronovi postali sve popularniji i dostupniji ne samo u svijetu, nego i kod nas organizirali su radionicu upravljanja i korištenja drona za učenike sedmog razreda iz Vitine polaznike Male škole fotografije.
Perica Biško održao radionicu o snimanju i slikanju dronom

 

Radionicu je vodio Perica Biško, iskusni i poznati fotograf iz Vitine koji je učenike upoznao s tehničkim specifikacijama letjelice te podijelio par korisnih savjeta koji se sastoje od osnova fotografiranja i trikova za zračno snimanje. Učenici su uz stručnu pomoć fotografa Biške provozali dron i pokušali svladati sigurno letenje bespilotnim letjelicama, piše Ljportal.

 

U zadnjih par godina snimke koje se rade dronom postale su prava revolucija, jer su kadrovi snimljeni sa zemlje nešto već viđeno, a sve što je novo kod ljudi probudi pažnju i interes te su jako tražene dronske fotografije. One, ne samo da pružaju mogućnost snimanja ili fotografiranja iz jedinstvene ptičje perspektive, već nude pregršt zanimljivih mogućnosti koje su do nedavno bile veoma skupe i nepristupačne.

 

„Ovo što ćemo mi danas raditi je prije pet godina bilo skupo i teško izvodivo. Za ovakve snimke trebalo je iznajmiti helikopter iz kojeg se fotografiralo aparatom, a danas imamo dronove. Vi živite u idealnim uvjetima za fotografiju jer su vam kamere dostupne na mobitelu, a na vama je jedino volja i želja za radom, ništa više od toga“, kazao je učenicima Biško te im ispričao kako u zadnje vrijeme često kada planinari iako ponese fotoaparat koristi mobitel jer kad su dobri svjetlosni uvjeti mobitel napravi odličnu fotografiju.

 

Inače, „Mala škola fotografije“ je zajednički projekt Foto kluba Fokus i Informacijsko edukacijskog društva Herc Info osmišljen s ciljem popularizacije fotografije među učenicima sedmih razreda sa željom povezivanja djece koja vole i žele se baviti fotografijom.

 

Cilj samog projekta je promoviranje fotografije i videa među učenicima kojima se tako daje prilika da prepoznaju vlastite talente i da spoznaju kako konstruktivno i na kulturan način provoditi svoje slobodno vrijeme. Tijekom škole učenici se upoznaju s osnovama u rukovanju fotoaparatom i njegovom opremom te se trude usvojeno znanje primjenjivati na terenskoj nastavi koju škola također organizira.

 

Voditelji ove besplatne škole fotografije su Ivan Bebek Acan, Perica Biško i Ana Bubalo koji će kao potvrdu rada organizirat i izložbu na određenu temu u školi te izlet za polaznike.

 

Perica Biško održao radionicu o snimanju i slikanju dronom
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO