Predsjednik Saveza GSS-a u BiH Zdenko Marić: Osnivanje podružnice u Grudama je odlična stvar
Datum objave: 16.03.2017   Broj čitanja: 1644
Nakon što je portal Grude.com donio ekskluzivnu informaciju da se u Grudama osniva Gorska služba spašavanja Grude, podružnica jedne od najpopularnijih udruga u BiH i Hrvatskoj koja je specijalizirana za spašavanje s nepristupačnih terena i u teškim prilikama, ali i svim drugim situacijama kad se procijeni da je pomoć spasioca neophodna, kontaktirali smo i predsjednika Saveza gorskih službi spašavanja u BiH Zdenka Marića.
Predsjednik Saveza GSS-a u BiH Zdenko Marić: Osnivanje podružnice u Grudama je odlična stvar

 

Marić je za Grude.com, o osnivanju službe u Grudama, koju formiraju dugogodišnji spašavatelji Miro Bilić, Ivan Palac i Ivan Rezo kazao da je to jedna odlična stvar.

 

- To je i jedan logičan slijed napredovanja i razvoja naših spasilačkih službi ovdje na području Hercegovine. Osnivanje Gorske službe spašavanje u Grudama je jedna odlična stvar. Mladi momci koji su bili pri GSS-u Široki Brijeg su za formiranje stanice u Grudama pripremljeni kroz obuke koje organizira GSSuBiH. Sad su stasali u kvalitetne i profesionalne ljude koji formiraju spasilačku službu u svom gradu u Grudama, i, naglašavam, to je odlična stvar. Najbolje i najbrže može pomoći onom u nevolji onaj tko je blizu njega, i naravno, tko je obučen za to. Spašavatelj treba biti obučen jer pravu pomoć mogu samo pružiti školovani i obrazovani spašavatelji.

 

Podsjetimo, predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH Zdenko Marić odradio je brojne akcije spašavanja, obuke, terenske i stručne vježbe sa spašavateljima i u okruženju je njegov tim prepoznat kao uspješan. Kad se dogodi neki nestanak, većini je uz policiju prva adresa upravo GSS.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio