Preminuo jedan od najuglednijih Hrvata u Mannheimu, rođeni Ramljak

Datum objave: 10.02.2019   Broj čitanja: 1042
Hrvatska zajednica u Mannheimu i Njemačkoj ostala je u subotu bez svog uglednog člana. Nakon duge borbe s bolešću, u Oftersheimu kod Mannheima, u krugu obitelji, je preminuo Ilija Peran, dugogodišnji predsjednik Njemačko-hrvatskog društva, predsjednik Matice hrvatske Mannheim-Ludwigshafen, osnivač DKG Croatija te jedan od osnivača HDZ-a u Mannheimu i jedan od osnivača Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke.
Preminuo jedan od najuglednijih Hrvata u Mannheimu, rođeni Ramljak

 

Mnogi Hrvati i hrvatski prijatelji poznaju ga kao dugogodišnjeg socijalnog radnika iz Mannheima koji je svima pomagao.  Pogotovu je pomagao prognanim Hrvatima, koji su tijekom Domovinskog rata dolazili u Mannheim. Također je pomagao i svima ostalima bez obzira na nacionalnost i vjersku pripadnost.

 

Mi u Fenixu sjećat ćemo se pok. Ilije Perana kao iskrenog prijatelja i povremenog suradnika koji je svojima prilozima  obogaćivao naše tiskanog izdanje. Bio je veliki čovjek, Hrvat i domoljub. Volio je svoj narod i svoju Domovinu.

 

Ilija Peran je rođen 8. ožujka 1947. godine u Gmicima, općina Rama-Prozor u BiH. U Njemačku, točnije Frankfurt stigao je davne 1968. godine.  Na preporuku fra Bernarda Dukića, tadašnjeg voditelja Hrvatske katoličke misije u Frankfurtu, u rujnu 1971. seli u Mannheimi počinje raditi kao socijalni savjetnik pri Caritasu u Mannheimu. Tu je ujedno započeo studij te kasnije i diplomira za socijalnog radnika.

 

Sa suprugom Katom, koja je također radila pri Caritasu,  ima tri kćeri Margaretu, Helenu i Mariju.

 

Fenix-magazin/MD

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio