FOTO/VIDEO: U Grudama promoviran prvi regionalni vinski koktel s potpisom

Datum objave: 14.06.2024   Broj čitanja: 3599
Nakon dinamičnog jučerašnjeg dana Hercegovinu je dočekala ugodna i lijepa večer, a kako se najbolje opustiti nego uz vrhunsko piće, u našem slučaju uz koktel.
FOTO/VIDEO: U Grudama promoviran prvi regionalni vinski koktel s potpisom


Naime, u restoranu Bezdan 21 vinarija Puntar predstavila je, mislili smo, prvi hercegovački vinski koktel, no onda nam je Marin Babić, izvršni direktor jedne od najbrže rastućih vinarija koja je otvorena 2017. u Neumu, a već osvaja svjetska priznanja, objasnio da je ovo prvi regionalni signature wine coctail, odnosno prvi vinski koktel s potpisom! - Radi se o prvom koktelu u regiji kojem je baza, konkretno, vino iz pojedine vinarije - priča nam Babić koji i vodi ovu vinariju.

Pitamo ga kako je sve krenulo. - Nisam bio pretjerano pametan da sam ja sve sam izmislio nego sam samo pratio trendove u svijetu i angažirao jednog od najboljih koktel majstora u RH, to je Dorijan Skloblar, voditelj koktel barova, a koji se oduševio našim vinom 69, to je crveno vino kupaža trnjka i vranca. I u razgovoru s njim došli smo do zaključka da bi bilo idealno da napravimo jedan osvježavajući ljetni koktel s crvenm vinom i tako je nastao ovaj koktel koji se zove Cherry 69. Im je nastalo tako što je baza naše vino koje se zove 69, a cherry je zato što je jedan od sastojaka u koktelu Cherry Blossom Tonic od Thomas Henryija i tako smo kombinacijom došli do jednog zvučnog i interesantnog imena - priča za Herc.info Babić.

Kaže i da koktel nije gotov proizvod, već se radi kao i svi zvučni kokteli, u barovima. - Mi ćemo nakon ove prezentacije poslati recept našim kooperantima, hotelima, restoranima, barovima koji imaju naše vino u ponudi, tako da mogu uvrstiti naš koktel i na listu svojih koktela u svojim objektima - ističe.

Dok razgovaramo, u Bezdan ulaze gosti, mnogi su se već upoznali s Puntar vinom i uvrstili ga u svoju vinsku kartu, a sada će konzumirati i nešto novo. Babić je ponosan na ono što su vlasnici, obitelj Obradović i Raguž, napravili od 2017., kao i na svoju ulogu u ovom sjajnom timu. - Ne bih volio zvučati pretenciozno, ali moja želja je bila, kad sam ušao u vinariju 2020. godine, da mi budemo vinarija koja će postavljati neke trendove, da mi nećemo biti sljedbenici trendova, nego oni koji će donekle izlaziti na tržište s nečim novim i drukčijim. Startali smo s kupažama bijelom i crvenom, a sad izlazimo s koktelom koji je nešto novo na tržištu i uspjevamo u toj nekoj želji da pružimo nešto novo - ističe.

Pitamo ga i kako su izabrali Bezdan. - Nije slučajno, jer ja sam osobito veliki zaljubljenik u Bezdan i hranu ovdje, a posebno cijenim divnog chefa Sašu Stanivukovića koji je veliki prijatelj vinarije Puntar. Bezdan je jedan od prvih objekata koji je prepoznao vina vinarije Puntar i od prvog dana ima naša vina, a naš distributer je Bili Brig iz Gruda, sjajni tim s kojim izvrsno surađujemo i nametnulo se samo po sebi da se baš u Grudama napravi prezentacija i krene ova priča - ističe.

Vinarija Puntar je obiteljska vinarija. Na njenom čelu je Marijo Obradović iz Neuma, a uz njega je i Kristijan Raguž, vinar i vrsni enolog, a kako iza svih uspješnih muškaraca stoji i žena, u timu je i Mihaela, Marijeva supruga, te Kristijanova sestra. Vinogradi su na Pijanim brdima, na potezu iz Čapljine prema Stocu gdje vinarija ima manje od 13 hektara vinograda na rodu i pripremaju još par hektara za sadnju. - Mi ne kupujemo grožđe već proizvodimo vlastito i kontroliramo proces od samog vinograda do proizvoda u boci - kaže nam Marin Babić.

Uz obiteljski rad, u jeku sezonu angažira se i dodatna radna snaga, kako bi se sve na vrijeme odradilo. Tu je i podrška grada Neuma koji prepoznaje potencijal vinarije koja dade dodatnu vrijednost turističkoj ponudi grada Neuma. - Nije Neum samo sunce, ležaljka... Neum pruža puno više od toga, a mi smo, nadam se, doprinijeli da postoji još jedan dodatni sadržaj koji upotpunjuje i proširuje samu turističku ponudu grada - zaključio je Babić.

Kako je bilo u Grudama, na predstavljanju ovog jedinstvenog koktela u regiji, pogledajte u fotogaleriji:

U Grudama promoviran prvi regionalni vinski koktel s potpisom

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Iva14.06.2024 19:36 sati
    Bravo za BEZDAN
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO