Mladen Leko: Mijenja se i Očenaš pa zašto ne bi i zakoni! Pozdravljam reformu obrazovanja

Datum objave: 29.02.2024   Broj čitanja: 3150
"Kod nas je praktična nastava bila da ja zamolim Petra ili Stipu da djeci omoguće da rade nešto. I nije lako sve organizirati, ali dobro je da se to zakonski uredi."
Mladen Leko: Mijenja se i Očenaš pa zašto ne bi i zakoni! Pozdravljam reformu obrazovanja


Mladen Leko, najdugovječniji srednjoškolski ravnatelj u BiH, prvi čovjek Srednje škole u Grudama, i šire nazoči raspravi koju je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ-a organiziralo u Grudama.

Rasprava je vezana za Zakon o srednjem strukovnom obrazovanju i obuci.

U uvodu, Leko je istaknuo kako su djeca u Zapadnoj Hercegovini pretalentirana, te je pohvalio ministricu Danijelu Perić zbog jednog ovakvog skupa. - Imamo pretalentiranu djecu. To da odmah u uvodu ustvrdim i da naglasim: Ne postoje dobre i loše škole, postoje dobri i loši učenici. Mi ćemo danas sutra postati i psihološke ustanove jer obitelj koja ima probleme, probleme prenosi i na dijete, a dijete se razvija u toj obitelji. Mi već rješavamo takve stvari. I o tome treba razgovarati jer dijete koje tako zaluta i raste u lošem okruženju zalutati će i u praktičnu nastavu pa treba ovo sagledavati sa šireg aspekta - kazao je Leko.

Od novog zakona očekuje da se razvija i u smjeru opremanja škola. - Kod nas je praktična nastava bila da ja zamolim Petra ili Stipu da djeci omoguće da rade nešto, da vide nešto jer su Violeta i Grafotisak svjetske tvrtke u svakom smislu. I nije lako sve organizirati, ali dobro je da se to zakonski uredi i drago mi je da će se ovakav zakon donijeti. Također, smatram da učenik koji završava srednju školu kad dođe u dobru atmosferu napravio je jedan iskorak i to će zadržati mladu osobu u poslovnom okruženju. Ako u tvrtki nije dobra atmosfera, to je loš zakon - istaknuo je Leko.

Za kraj je kazao i da se sve može mijenjati jer se mijenja i Očenaš. - A što se mijenjanja zakona tiče u hodu, mijenja se i Sveto Pismo, u Očenašu će riječ napast zamijeniti kušnja. Stoga je dobro da se radi stalno i da se mijenja nešto. Pozdravljam reformu obrazovanja - poručio je Leko.


Grude.com

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 01.03.2024 09:02 sati
    Svaka čast Leka
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO