''Da se ponovno rađam želio bih se opet roditi u Grudama!''

Datum objave: 28.02.2024   Broj čitanja: 2490
"Tvoj kraj je ponosan na tebe i tvoja djela", stoji na vijencu Milanu Bandiću, najdugovječnijem gradonačelniku u povijesti Zagreba.
''Da se ponovno rađam želio bih se opet roditi u Grudama!''


U potpisu stoji: Tvoje Grude.

Taj je vijenac osvanuo danas, na treću obljetnicu smrti najdugovječnijeg gradonačelnika u povijesti Zagreba.

U jednom od posljednjih intervjua koje je dao Željku Andrijaniću tema su bile upravo Grude.

- Jedina moja opsesija je kad dođem u Grude je da budem sa svojim školskim kolegama s kojima zadržim taj diskurs korektan, prijateljski, da popijemo kavu. Nije lako biti prorok u vlastitom mjestu. Govorili smo o mojim uspjesima malo. Ali moj najveći uspjeh u Grudama je što sam zadržao ljudski odnos sa svim svojim kolegama iz škole i kada god mogu pomoći kada ti ljudi dođu u Zagreb ja sam na dispoziciji jer da nije bilo toga ponosnog, dostojanstvenog, čvrstog, nepokolebljivog karaktera, mog kamenjarskog ponosnog, hercegovačkog krša ne bih ja uspio uz svu moju etabliranost i uraslost u tkivo Zagreba i zagrebački štih. Ta uspravnost nepokoljebljivost pa i hrabrost i smionost, s jedne strane i s druge strane prilika da to demonstrirate u gradu Zagrebu su doveli do toga da smo ovoliko uspjeli. I zato zahvaljujem dragom Bogu, svojoj majci, rodnom mjestu iz kojeg sam iznikao da sam tu uvijek dobrodošao, ne samo na svečanu sjednicu nego inače kad dođem u Grude da imam priliku popiti kavu i da mogu počastiti svoje ljude, oni su moje tkivo, oni su moj štih, odakle sam ja startao i da se ponovno rađam želio bih se opet roditi u Grudama - govorio je za života čovjek oko kojeg će se uvijek lomiti koplja, ali kako vrijeme bude prolazilo vidjet će se kakav je Milan bio unatoč svim svojim ljudskim manama.

Uz Gruđane, vijenac su postavili i studenti, Bad Blue Boysi, a i njegove dame Vesna i Anamarija, supruga i kćer. - Hvala na beskrajnoj ljubavi i dobroti, tvoji vesna i Anamarija - poručile su.

Na njegovu grobu i dalje nema spomenika, a što Tomašević bude više protiv nadgrobnog spomenika kojeg Zagrepčani nisu bez razloga birali šest puta za gradonačelnika i vjerojatno se više nikad u povijesti takav rezultat neće ponoviti.


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • m02.03.2024 16:55 sati
    legenda
  • Zora01.03.2024 23:25 sati
    Pokoj vječni daruj mu Gospodine svijetlost vječna neka mu svijetli,počivao u miru Božijem.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO