FOTOGALERIJA: Grude dobre u minimalnom porazu od Marsonije! Trener Miloš zadovoljan igrom

Datum objave: 11.02.2024   Broj čitanja: 1303
"Iako po teškom terenu mislim da smo prikazali dosta dobru igru. S obzirom da je prijateljska utakmica i da smo je igrali s jednom odličnom ekipom moramo biti zadovoljni."
FOTOGALERIJA: Grude dobre u minimalnom porazu od Marsonije! Trener Miloš zadovoljan igrom


Zanimljiv dan na Elić Luki, nogometnom stadionu Hrvatskog nogometnog kluba Grude. Domaćin je igrao protiv Marsonije, a u Grudama je počeo takav pljusak da su uvjeti brzo postali loši, no tko je gledao utakmicu u Velikoj Gorici u kojoj su se sastali Gorica i Rijeka, onda je Elić Luka bila za njih San Siro.

Gruđani su na teren izišli u sastavu Petar Braćić, Filip Leko, Ivan Ćorluka, Marko Marić, Luka Soldo, Ivan Tolić, Filip Markota, Stjepan Mikulić, Ivan Pandžić, Ljubo Ančić i Antonio Naletilić. I koliko god je Marsonia ozbiljnija momčad, ako gledamo činjenicu da je klub trenutačno 4. u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi i da Slavonski Brod ima 50 tisuća stanovnika, te je dao vrsne nogometaše poput Olića, Mandžukića... na igri se nije dalo primijetiti da je tolika razlika u kvaliteti. Grude su još imale peha. Ozlijedio se Ljubo Ančić. A iz igre je morao izići i jedan od motora momčadi Stjepan Stipe Mikulić. Sve to u onoj ranoj fazi dok su Grude ozbiljno prijetile. Međutim, i nakon tih iznenadnih izmjena Grude su davale sve od sebe i vidjelo se da je Jerko Miloš izgradio svoj stil igre s ovom momčadi.

Gruđani nisu bili ničim impresionirani, a ako se netko i želio uspavati, Ivan Ćorluka Tusić brzo bi digao svoje suigrače zaustavljanjem protivničkih napada i premda smo čuli da lagano razmišlja o nogometnoj mirovini, igra sugerira da još nije vrime. Uz njegovu žustrinu i drugi Gruđani su išli na loptu kao da se igra za ulazak u viši rang pa su duele dobivali i Tolić i Markota i Pandžić, a u jednom trenutku i kapetan Marsonije je, nakon što mu je suigrač završio na asfaltu, povikao: "Lakše malo!" Naši su uzvratili sa: "Šta lakše čovječe, je li ga itko dirnuo?" I uistinu, nekih grubih dodira nije bilo, ali je (pre)natopljen teren ubrzavao gubljenje ravnoteže, pa je na trenutke bilo dramatično.

I tako je prvo poluvrijeme završilo 0:0.

U nastavku utakmice, Miloš je dao priliku juniorima pa su nastup upisali mnogi mlađi igrači. Uz početnih 11 danas su igrali još Mate Kraljević, Marko Šimić, Lovro Tomas, David Nikić, Kristijan Pejić, Ante Zucić, David Zucić i Stjepan Pejić.

Marsonia je ipak uspjela probiti čvrsti grudski bedem i to preko Ćate koji je pogodio u 60. minuti.

Utakmicu smo prokomentirali s Jerkom Milošem, strategom HNK Grude, koji je kvalitetno kisnuo danas, ustajući sa svoje sjedalice i hodajući do označenog dijela terena da dadne upute svojim igračima. - Zadovoljan sam današnjom utakmicom. Iako po teškom terenu mislim da smo prikazali dosta dobru igru i imali smo svoje prilike koje nismo iskoristili. S obzirom da je prijateljska utakmica i da smo je igrali s jednom odličnom ekipom moramo biti zadovoljni - kazao je trener Jerko Miloš za Grude.com.

HNK Grude izgledaju dobro! Pobjeda protiv Mračaja, remi s Imotskim i minimalan poraz od Marsonije jasno ukazuju na to da je momčad u pripremnom razdoblju dala svoj maksimum, a svi se lagano okrećemo proljeću. Bit će zanimljivo i, nadamo se, za Grude plodonosno.


FOTOGALERIJA: Grude - Marsonia 0:1


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO