Odobrena sredstva za brzu cestu Mostar – Široki Brijeg - granica RH

Datum objave: 12.12.2018   Broj čitanja: 1654
Za izgradnju autocesta i brzih cesta 153 milijuna maraka
Odobrena sredstva za brzu cestu Mostar – Široki Brijeg - granica RH

 

Federalna vlada usvojila je Program utroška uplaćenog dijela sredstava "Kapitalni transferi javnim poduzećima - transfer za izgradnju autocesta i brzih cesta" u iznosu od 153.000.000 maraka utvrđenih u Proračunu Federacije BiH za 2018. godinu.

 

Ta sredstva bit će prenesena na namjenski projektni račun Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.
Putem ovog programa bit će financirana izgradnja brze ceste Prača - Goražde, LOT 1 tunel Hranjen - faza 1. – u dužini od 5.500 metara u iznosu od 65 milijuna maraka (za građevinske radove 60 milijuna, a za nadzor izvođenja građevinskih radova 5 milijuna maraka), izgradnja brze ceste Mostar - Široki Brijeg Granica RH, poddionica Sjeverna obilaznica Mostar u iznosu od 13 milijuna maraka (za eksproprijaciju 5 milijuna, a za građevinske radove i nadzor 8 milijuna maraka).

 

Za izgradnju i rekonstrukciju I transverzale - Dionica II (Bare - tunel Kobilja Glava - Hotonj) predviđeno je 35 milijuna maraka (za građevinske radove 31 miliju na i za nadzor izvođenja 4 milijuna maraka), i za poddionicu Mihatovići - Lukavac na trasi autoceste Žepče - Tuzla 40 milijuna maraka. Za građevinske radove bit će izdvojeno 35 milijuna maraka, za nadzor izvođenja 4 milijuna maraka i za studijsko-tehničku dokumentaciju milijun maraka, stoji u priopćenju.

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio