POVIJESNI NESTANAK STRUJE! Oglasio se šef energetike iz zemlje u kojoj je počeo kaos

Datum objave: 21.06.2024   Broj čitanja: 2198
Struje, a ponegdje interneta, nestalo je oko 12:30, navodi Reuters.
POVIJESNI NESTANAK STRUJE! Oglasio se šef energetike iz zemlje u kojoj je počeo kaos


Povijesni prekid u opskrbi strujom pogodio je danas Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju i veći dio hrvatske obale. Firme su morale zatvoriti vrata, semafori nisu radili, a ljudi su ostali bez klime usred toplinskog vala.

Kako javlja Reuters, crnogorski ministar energetike rekao je da je prekid rada uzrokovan naglim povećanjem potrošnje električne energije uslijed visokih temperatura, ali i samom vrućinom. Sustavi distribucije električne energije povezani su u državama diljem Balkana, podsjeća Reuters.

"Kvar je nastao kao posljedica velikog opterećenja mreže, naglog povećanja potrošnje struje zbog visoke temperature i samih visokih temperatura", rekao je crnogorski ministar energetike Saša Mujović u televizijskom prijenosu.

Struje, a ponegdje interneta, nestalo je oko 12:30, navodi Reuters dodajući da su operateri elektroenergetskih sustava balkanskih država rekli da su počeli obnavljati opskrbu do sredine poslijepodneva.


Normalna opskrba električnom energijom u BiH ponovno je uspostavljena oko 15 sati u većem dijelu zemlje angažiranjem dodatnih proizvodnih kapaciteta i stabiliziranjem elektroenergetskog sustava, koji je bio pod opterećenjem u više država u regiji.

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO