U Jarama mirno iako Slovenci 'zveckaju oružjem'

Datum objave: 15.09.2017   Broj čitanja: 4521
Ukoliko Slovenci uistinu izvedu vojsku iz vojarni da bi proveli arbitražnu odluku o Piranskom zaljevu imaju li ipak Jarani odgovora na to?
U Jarama mirno iako Slovenci 'zveckaju oružjem'

Nakon najave zatvorene sjednice slovenskog parlamentarnog odbora za pitanja obrane o spremnosti vojske da provede arbitražnu presudu o granici, koju je zakazao predsjednik toga odbora iz redova opozicije portal Hrvatsko nebo se uputilo do Jara želeći doznati kakove su reakcije mještana Jara na “zveckanje oružjem ” Slovenaca.

 

Njihov sugovornik je Mate Zovko jedan od žitelja tog sela

 

Hrvatsko nebo: Poštovani Mate Slovenci zveckaju oružjem što kažete vi na to?

 

Mate Zovko: A gospe ti blažene, što ću reći zaigrali se malo Slovenci da ne kažem uskurčili i to ti je, mi jesmo uz partiju bele progovorili koju ali nije to ni vridno velike pozornosti, ta će oni..

 

Hrvatsko nebo: Ukoliko Slovenci uistinu izvedu vojsku iz vojarni da bi proveli arbitražnu odluku o Piranskom zaljevu imaju li ipak Jarani odgovora na to?

 

Mate Zovko: Imaju kako nemaju pa tamo su u Piranskom zaljevu naši Ante Čorić i Ivan Anić rade sa svojim radnicima neki suhozid ukoliko zapne oni će to riješiti. Nije ih potrebno ni pozivati, ali ovaj put nema nikakve potribe da se diže selo, kada su naši već tamo...

 

Hrvatsko nebo: Ali ipak Mate …

 

Mate Zovko: Ma šta ipak! Pa neću valjda uzbuniti čitavo selo radi Slovenije, ovi su ti naši malo svojeglavi i na svoju ruku, ja to da dignem kakvi su mogli bi proći Sloveniju za dan ali di će stati. A ne bi ni Uzarići mirno stajali ni Ljuti dolac.  Aj ti, čovik moj, popij štogod s nami ovdje, pusti Slovence, naprdivaju oni …

 

Hrvatsko nebo: Hvala Mate na razgovoru, ja ću pivo ….

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio