HBK Drinovci organizira biciklističku utrku 'Velika nagrada općine Grude'

Datum objave: 30.03.2023   Broj čitanja: 2486
Hrvatski biciklistički klub Drinovci u suradnji s Općinom Grude organizira međunarodnu cestovnu biciklističku utrke pod nazivom “Velika nagrada Općine Grude”, koja je planirana da se održi 4. lipnja 2023. godine.
HBK Drinovci organizira biciklističku utrku 'Velika nagrada općine Grude'

 

Start utrke bit će u Peć Mlinima gdje će joj ujedno biti i cilj, a dužinu od 65 km natjecatelji će proći čineći krug oko cijele općine Grude.

 

Ovo je prvi put da na području općine Grude organiziramo međunarodnu cestovnu biciklističku utrku. Dakle, ovim događajem želimo privući natjecatelje i iz drugih država u našu Općinu. Godine 2021. uspješno smo organizirali Državno prvenstvo u našoj općini Grude, a po završetku tog događaja sa svih su strana dolazile samo riječi hvale na samu organizaciju. Uspjeh te organizacije dao nam je vjetar u leđa da pristupimo organizaciji još zahtjevnije, ovoga puta međunarodne biciklističke utrke, rekao je Robert Glavaš, u ime organizacijskog tima.

 

Glavaš je dodao da sama utrka ima zahtjevnu stazu oko cijele općine, a natjecatelji moraju dva puta savladati uspon uz Peć Mline, koji je po kategoriji jedan od najtežih uspona na ovom području.

 

 

Najbolji seniori i juniori, kako u muškim, tako i u ženskim kategorijama, bit će nagrađeni bogatim novčanim nagradnim fondom, koji osiguravaju ponosni sponzori ove manifestacije, a biciklisti natjecatelji s područja Bosne i Hercegovine, prema svome rezultatu, ostvarit će bodove za Premijer ligu.

 

“Općina Grude je sa zadovoljstvom prihvatila biti pokrovitelj sportske manifestacije “Međunarodna cestovno biciklistička utrka”, “Velika nagrada općine Grude”. Ovakav tip sportskih manifestacija uveliko doprinosi promociji kulturnih, sportskih te prirodnih i turističkih sadržaja naše općine. Manifestaciji “Međunarodna cestovno biciklistička utrka”, “Velika nagrada općine Grude”, Hrvatskom biciklističkom klubu Drinovci te svim sudionicima želim puno uspjeha tijekom održavanja manifestacije, kao i u njihovom budućem radu”, rekao je Ljubo Grizelj, načelnik Općine Grude.

 

Informacije o eventu moguće je pronaći na službenoj stranici Kluba, gdje se mogu prijaviti svi zainteresirani profesionalni natjecatelji LINK.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO