Niko Kovač: ''Kao trener Bayerna puno sam naučio''

Datum objave: 03.04.2021   Broj čitanja: 771
Trener Monaca Niko Kovač u razgovoru za L'Equipe Mag osvrnuo se na vrijeme dok je vodio Bayern.
Niko Kovač: ''Kao trener Bayerna puno sam naučio''

 

Kovač je na klupi Bayerna bio od srpnja 2018. do studenog 2019. Jedna od prvih stvari koju je naučio u Münchenu su imena igrača u akademiji kluba. "I B momčadi. Kada radite u klubu poput Bayerna, reprezentativci se kasno vraćaju s reprezentativnih okupljanja i trebamo ljudi koji mogu sudjelovati na treninzima.
Znati kako se zovu je znak poštovanja. Istu stvar sam pokušao ovdje, čak i ako mi francuski nije jači. Trebalo mi je dva tjedna da sve polovim", rekao je Kovač koji je dobio i pitanje je li teže uspjeti u Bayernu nego u Monacu, prenosi SportKlub.

 

"Što je uspjeh? Može se to tumačiti na različite načine. Tu je to da smo u Europi sljedeće sezone, da treniram mlade igrače i da se borim za naslov. U Münchenu je drugačije. Tamo je važnije osvajati naslove nego stvarati mlade igrače. Iako je Covid-19 izmiješao karte, svi pokušavaju smanjiti plaće i uložiti u mlade ljude. Kada sam bio u Münchenu, tamo samo morao pobijediti, to je to".

 

Često se može pročitati o 'teškoj' svlačionici u Bayernu. "Tako je to u 10 najboljih europskih momčadi. Svlačionice prepuna iskustva, igrači sa sjajnim statusom i velikim ugovorima.

 

Sjajan igrač nije problem, ali imati takva 22 u svlačionici, usredotočena na sebe, sa željom da pokaže svoje kvalitete i želi biti starter u momčadi. Kvalitetni su, nije to problem, ali može ih igrati samo 11, pa možete zamisliti kako se osjeća ostalih 11", kazao je Niko.

 

Na pitanje je li Bayern došao prerano u njegovoj karijeri, Kovač je dao odgovor koji se izrsno poklapa s njegovim sportskim profilom.

 

"To je dobro pitanje… Kada je pravi trenutak? Ne možete planirati svoj profesionalni život na ovaj način. Bio sam izbornik s 42 godine, je li to prerano? Ne! Ako se ukaže prilika, morate ići… Kada sam bio igrač, shvatio sam da se prilike nisu ukazale dva puta. Bila je dobra odluka biti trener Bayerna, jer sam puno naučio, a iskustvo nije baš besplatno, a i osvojili smo tri naslova (Bundesliga, kup, Superkup), nije bilo loše".

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO