Konzumiranje čokolade više od jednom tjedno dobro djeluje na vaše srce

Datum objave: 17.09.2020   Broj čitanja: 597
Naravno, budite umjereni i nemojte pretjerati s ukusnom poslasticom..
Konzumiranje čokolade više od jednom tjedno dobro djeluje na vaše srce

 

Konzumiranje čokolade više od jednom tjedno moglo bi pomoći da smanjite rizik od srčanih bolesti, pokazalo je novo istraživanje.

 

Europsko kardiološko društvo objavilo je novu analizu koja je obuhvaćala više od 336.000 sudionika.

 

Studija je objavljena u Europskom magazinu za preventivnu kardiologiju i objašnjava kako se pokazalo da konzumiranje čokolade više od jednom tjedno dobro djeluje za vaše srce.

 

Naravno, budite umjereni i nemojte pretjerati s ukusnom poslasticom, ali ne treba vas ni gristi savjest ako bez čokolade ne možete zamisliti svoj dan, kažu istraživači, piše LadBible.

 

"Naša studija sugerira da čokolada pomaže u održavanju zdravlja krvnih žila srca. U prošlosti su klinička istraživanja pokazala kako je čokolada korisna i za krvni tlak i krvne sudove. Čokolada sadrži nutritivna svojstva koja su dobra za srce poput ksantina, polifenola i stearinske kiseline", kazao je autor studije doktor Chayakrit Krittanawong s Medicinskog fakulteta u Teksasu Baylor.

 

Preporučuje se konzumiranje nekoliko puta tjedno, a dobra vijest je da nije određeno koja vrsta čokolade je najbolja, pa tako možete sami birati.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO