Tužitelj progovorio o ubojstvu koje je potreslo Hercegovinu

Datum objave: 25.06.2020   Broj čitanja: 1561
Prošlo je osam mjeseci otkako je pokrenuta istraga o ubojstvu Lane Bijedić, 19- godišnje Mostarke koja je 6. listopada prošle godine pronađena u rijeci Studenčici u općini Ljubuški. Iako je, prema riječima tužitelja Tužiteljstva ZHŽ-a Josipa Aničića ispitano oko 200 svjedoka, istraga se nije pomaknula s mjesta.
Tužitelj progovorio o ubojstvu koje je potreslo Hercegovinu

 

- Sve su te osobe saslušane u smislu jesu li išta vidjele, da li su vidjele Lanu ili nekoga još. Skinuti su svi videozapisi s privatnih kuća, benzinskih pumpi, poduzeća, čak i policijske kamere. Izvršile su se analize svih kamera od autobuskog kolodvora u Mostaru pa sve do mjesta gdje je pronađena. Također se njeno kretanje pratilo na osnovu aplikacije Samsung Health koja je pokazivala koliko je kilometara taj dan prešla. Izvršena su vještačenja odjeće i obuće u smislu na koji način su pokidani ti odjevni predmeti. Urađen je i pretres, ali i vještačenje mobitela, te biološko vještačenje, odnosno DNK analiza, naglašava Aničić za Oslobođenje.

 

Iako je Tužiteljstvo uradilo sva potrebna vještačenja i ispitivanja, još nisu u mogućnosti nikoga dovesti u vezu sa slučajem. Uspjeli su otkloniti nekoliko sumnji tako da sada sužavaju krug kada je u pitanju napredak istrage.


- Međutim, tijekom istrage, nakon određenog razdoblja pojave se neke druge okolnosti tako da u ovom trenutku još se vodi istraga za ubojstvo. Kako će to na kraju rezultirati, naravno morat ćemo, ako bude govora o samoubojstvu ili o nečem drugom, dokazivati.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Mate25.06.2020 14:28 sati
    Rastrgana odjeća!?
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio