FAHRUDIN RADONČIĆ PODNOSI OSTAVKU!

Datum objave: 02.06.2020   Broj čitanja: 1104
Fahrudin Radončić danas će podnijeti ostavku na mjesto ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine.
FAHRUDIN RADONČIĆ PODNOSI OSTAVKU!

 

Radončić je za Klix kazao da postoje tri razloga zbog čega se jedan od najboljih bošnjačkih političara, čovjek čija riječ vrijedi za razliku od one Bakira Izetbegovića, odlučio na ovaj korak. Krivci su, naravno, SDA kadrovi, a jedan od njih je prvi bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović koji je jecao na press konferenciji kada mu je kolega iz SDA Fadil Novalić završio u zatvoru.

 

"Prvi razlog je različito shvaćanje migrantske krize, s jedne strane mene kao ministra sigurnosti, a s druge strane člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković koji su stali na stranu pakistanskog ambasadora i koji ne shvaćaju i ne identifciraju migrantski sigurnosni problem", govori Radončić.

 

Kao drugi razlog ističe osobnu procjenu. "Zbog toga zaista ne vidim razlog da sjedim u Vijeću ministara kao jedini lider jedne političke stranke", smatra predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB). Kao treći razlog je istaknuo aferu "Respiratori", odnosno ono što se događalo posljednjih dana.

 

"Ja sam podržao tužitelje, policiju i neovisno pravosuđe da sankcioniraju aferu i brutalnu pljačku, a SDA je to protumačila kao udar na Bošnjake i bošnjački politički faktor. Očigledno da različito doživljavamo stvari koje se tiču sistemske korupcije. Ne prejudiciram ko je kriv, ja sam za neovisno pravosuđe, ali ne možemo dijeliti političke stavove na način da se pravi haranga na Tužiteljstvo BiH, da se proglašava antibošnjačkom aktivnošću, a znamo da su svi tužitelji u ovom predmetu Bošnjaci", rekao nam je Radončić.

 

Radončić ističe da nema nikakvih osobnih animoziteta između njega i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, već da se radi o strateškim razlikama.

 

"Mislim da je korektno da ne glumimo opoziciju u vlasti jer očito imamo različita stajališta. Mislim da sam uradio veliki posao kada je bilo najpotrebnije za državu. Vrijedilo je biti u Vijeću ministara BiH za vrijeme pandemije i mislim da sam pokazao kako treba raditi", zaključio je Radončić u razgovoru za Klix.ba.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO