NAJAVA: Deseto Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći

Datum objave: 14.05.2019   Broj čitanja: 501
Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke, u suradnji s Općinom Posušje i službama civilne zaštite za četvrtak priprema veliki događaj u Posušju.
NAJAVA: Deseto Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći

 

Naime, jubilarno deseto Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći učenika osnovnih i srednjih škola ŽZH održava se u Posušju, na Trgu hrvatskih branitelja te gradskom parku.

 

U sklopu natjecanja održat će se pokazna vježba sposobnosti struktura civilne zaštite – Gorske službe spašavanja, vatrogasaca, hitne medicinske pomoći. U atrakcijskom dijelu simulirat će se požar i prometna nesreća, te reakcija hitnih službi koje će spašavati unesrećene u simuliranim situacijama koje će se realistično prikazati.

 

Na samom natjecanju nastupa sedam ekipa osnovnih i srednjih škola s područja županije koje su pobijedile na općinskim, odnosno gradskom natjecanju iz pružanja prve pomoći. Natjecatelji će proći kroz četiri zahtjevna poligona na kojima će pokazati stečena znanja iz prve pomoći, simulirajući svakodnevne situacije u kojima se možemo naći.

 

Na natjecanju sudjeluje preko 80 djece osnovno-srednjoškolske dobi, te preko 20 pripadnika hitnih službi.

 

Pokrovitelji natjecanja su Vlada ŽZH, Zavod za zdravstveno osiguranje ŽZH, te Općina Posušje.

 

Svi zainteresirani građani imaju priliku pratiti ovaj događaj. Natjecanje i pokazna vježba održavaju se u četvrtak s početkom u 12 sati na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio